TOPlist


Bramborové šišky s máslem a mákem

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl1.6
Mák12
Máslo18
Cukr průměr15
Strouhanka30
Pšeničná krupice24
Mouka pšeničná hrubá60
Vejce celá průměr12
Brambory zimní170

Energetická hodnota celkem: 3371 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 133 SAFA (g): 8 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. Studené brambory umeleme nebo jemně nastrouháme, přidáme k nim sůl, rozmíchaná vejce, prosátou krupici a hrubou mouku a dobře propracujeme v tužší těsto. Z těsta vyválíme silnější prameny a rozkrájíme je na díly, z kterých vyvalujeme tenčí šišky. Šišky vkládáme do vařící mírně osolené vody a zvolna vaříme. Uvařené a okapané šišky posypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

25. 03. 2012 14:09

simonast

Proč je v receptu uvedená strouhanka? Při zpracování těsta už uvedená není...

10. 01. 2012 21:13

jitume

KDO RÁD SLADKÉ TAK VÝBORNÉ

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma