TOPlist
Sledujte nás:

Žemlovka jablková

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, skořice mletá

Energetická hodnota celkem: 3474 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 127, SAFA (g): 15, Cukry (g): 55, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Žemli nakrájíme na tenčí plátky a zvlhčíme mírně osolenou směsí vajec rozšlehaných s mlékem. Opláchnutá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenčí plátky. Vhodný pekáč vymastíme jednou třetinou dávky tuku, na dno rozložíme třetinu navlhčených žemlí, na žemle navrstvíme polovinu dávky nakrájených jablek, posypeme je přebranými, opláchnutými a spařenými rozinkami a polovinou krupicového cukru promíchaného se skořicí. Na ochucená jablka narovnáme další třetinu žemlí a na žemle zbylou polovinu jablek s cukrem, skořicí a rozinkami. Vrchní vrstvu tvoří poslední třetina žemlí. Žemlovku pokapeme zbylou dávkou rozpuštěného tuku a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Při expedici krájíme žemlovku obvyklým způsobem a sypeme směsí moučkového a vanilínového cukru.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 01. 2012 21:16
DOBRÉ PŘIDÁVÁM TVAROH

Naši partneři