TOPlist


Cukroví - pařížské trubičky

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 41.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé130
Vlašské ořechy60
Cukr bílý (řepný, třtinový)60
Mouka pšeničná bílá200
Vejce celá průměr45
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)10
Smetana ke šlehání 31%266
Kaštany ledové66
Čokoláda na vaření průměr50

Energetická hodnota celkem: 15769 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 271, Sacharidy (g): 276 SAFA (g): 160 Cukry (g): 122 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 385 kJ

Bílkoviny (g): 1.2, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 6.7 SAFA (g): 3.9 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 0.4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Nejprve zpracujeme těsto:8 dkg másla 6 dkg ořechů 6 dkg cukru 20 dkg hl. mouky 1 malé vejce Skořice, mléko. Těsto necháme rozležet v chladu do druhého dne. Vyválíme tenký plát - vykrájíme obdélníky cca 4x6 cm, podélně spojíme do tvaru trubičky s pomocí trubičkových formiček, 1 konec formičky necháme koukat. Pečeme 11 min na 180°C. Druhý den trubičky smočíme v rozpuštěné čokoládě s trochou másla. Uvaříme pařížskou šlehačku: ve šlehačce rozpustíme ledové kaštany (převaříme) ... hmotu necháme v chladu do druhého dne - pak vyšleháme na nejvyšší stupeň do tuha a plníme do trubiček. Dáme rozležet do chladu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma