TOPlist


Jablkový závin z listového těsta

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr4
Hrozinky2
Strouhanka2
Cukr průměr15
Jablka50
Mouka pšeničná hladká5
Listové těsto průměr50

Energetická hodnota celkem: 1429 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 42 SAFA (g): 8 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice mletá

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na tenčí plát obdélníkového tvaru, 15-20 cm široký. Středem plátu nasypeme po celé délce strouhanku, naklademe oloupaná, jádřinců zbavená a na tenčí plátky nakrájená jablka a posypeme je směsí krupicového cukru se skořicí a opláchnutými, spařenými rozinkami. Jeden podélný okraj těsta přeložíme částečně přes náplň a potřeme rozmíchaným vejcem, druhý okraj přeložíme stejným způsobem a krátké okraje závinu stiskneme, aby šťáva z jablek během pečení nevytékala. Jablkový závin na povrchu potřeme zbylým rozmíchaným vejcem a upečeme v horké troubě dozlatova. Upečený závin nakrájíme na jednotlivé porce a posypeme prosátým cukrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

02. 05. 2012 17:05

Lazarek

Přesně tak si dělám dle paní ,azuzak" už roky sama pro sebe štrůdl....jablíčka jsou sladké sama o sobě......zbytek rodince přidám trošku cukru a všem vždy chutná:-)

19. 02. 2012 09:15

azuzak

Používám listové těstona pečícím papíru, protože je rozválené stejnoměrně a tenké. Místo strouhanky a rozinek - ovesné vločky neslazené s ovocem, ořechy a semínky.Cukr pak není třeba žádný. Oceňují to i milovníci sladkého, kteří tvrdili, ýe by to bez cukru nejedli :-)

10. 01. 2012 21:10

jitume

ŠTRŮDL KLASIKA DOBRÝ A JEDNODUCHÝ

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma