TOPlist
Sledujte nás:

Rajčatová polévka

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, sůl, polévkové koření, pepř celý, kosti, kořenová zelenina

Energetická hodnota celkem: 922 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 1, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme bobkový list a zvolna vaříme za občasného prošlehávání nejméně 10 minut. Potom přidáme rajčatový protlak a vaříme dalších 10 minut. Před dovařením polévku přisladíme. Po procezení přidáme do polévky uvařenou a propláchnutou rýži, osolíme a znovu ji krátce povaříme. Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a ještě důkladně povaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při expedici.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři