TOPlist


Rajčatová omáčka

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl1.8
Máslo7
Cibule10
Mrkev10
Petržel - kořen5
Celer - bulva5
Mouka pšeničná hladká10
Rajský protlak20
Ocet4
Cukr průměr10
Olej běžný (průměr)8

Energetická hodnota celkem: 971 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 25 SAFA (g): 4 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, skořice celá, kosti, kořenová zelenina

Postup přípravy

Na horkém tuku osmahneme očištěnou, oloupanou, na hrubé plátky nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu, přidáme divoké koření a rozlámanou skořici, přispyeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Do zásmažky přimícháme rajčatový protlak, zalijeme ji prochladlým vývarem, pečlivě rozšleháme, uvedeme do varu a za občasného prošlehání povaříme. Povařenou omáčku dochutíme solí, octem a cukrem, zjemníme máslem, přecedíme a dobře provaříme. Omáčku připravujeme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

22. 05. 2012 19:03

Animka

Až na tu mouku to vypadá moc dobře. (celiak).

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma