TOPlist
Sledujte nás:

Paštika z drůbežích jater

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, mletý pepř, nové koření, muškátový květ, zázvor

Energetická hodnota celkem: 963 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 2, SAFA (g): 9, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Očištěná drůbeží játra opláchneme vodou a necháme okapat. Vepřový bůček vykostíme a opláchneme. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a mírně osmahneme na husím sádle. K cibuli přidáme drůbeží játra a vepřový bůček, obojí nakrájené na menší kostičky, krátce osmahneme a podusíme. Směs necháme vychladnout. Vychladlou směs jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, jemně mleté paštikové koření, brandy a smetanu a vzniklou paštikovou hmotu dobře vyšleháme. Jako vložku vmícháme žampiony a 1/3 dávky slaniny, oboje nakrájené na drobné kostičky. Paštikovou formu vyložíme zbylou slaninou nakrájenou na tenké plátky a naplníme ji paštikovou hmotou, kterou přikryjeme opět slabými plátky slaniny. Formu uzavřeme víkem a zvolne vaříme v páře asi 1 hodinu. Hotovou prochlazenou paštiku vyklopíme a po řádném vychladnutí krájíme na plátky.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři