- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, mletý pepř, nové koření, muškátový květ, zázvor
Energetická hodnota celkem: 963 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 2,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Očištěná drůbeží játra opláchneme vodou a necháme okapat. Vepřový bůček vykostíme a opláchneme. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a mírně osmahneme na husím sádle. K cibuli přidáme drůbeží játra a vepřový bůček, obojí nakrájené na menší kostičky, krátce osmahneme a podusíme. Směs necháme vychladnout. Vychladlou směs jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, jemně mleté paštikové koření, brandy a smetanu a vzniklou paštikovou hmotu dobře vyšleháme. Jako vložku vmícháme žampiony a 1/3 dávky slaniny, oboje nakrájené na drobné kostičky. Paštikovou formu vyložíme zbylou slaninou nakrájenou na tenké plátky a naplníme ji paštikovou hmotou, kterou přikryjeme opět slabými plátky slaniny. Formu uzavřeme víkem a zvolne vaříme v páře asi 1 hodinu. Hotovou prochlazenou paštiku vyklopíme a po řádném vychladnutí krájíme na plátky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.