- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Cibule | 100 |
Strouhanka | 40 |
Rohlík tukový průměr | 172 |
Vejce celá průměr | 220 |
Zelí bílé hlávkové | 100 |
Slanina anglická | 50 |
Vepřové mleté průměr | 150 |
Hovězí mleté průměr | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, petržel
Energetická hodnota celkem: 8743 kJ
Bílkoviny (g): 115,
Tuky (g): 102,
Sacharidy (g): 173,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1457 kJ
Bílkoviny (g): 19.2, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 28.8, SAFA (g): 7, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme 2 žloutky, nasekanou petrželovou nať, sníh vyšlehaný ze dvou bílků, osolíme a promícháme. K masu přidáme 2 vejce, mouku, najemno nasekanou cibuli, 2 lžíce strouhanky, osolíme a opepříme. Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vyložíme ji listy zelí, které jsme si předem spařili ve vroucí osolené vodě asi 5 min. Naplníme nádivkou z rohlíků a poté masovou směsí. Povrch pokryjeme plátky slaniny. Pečeme při 200°C asi 30 min
Komentáře je možné psát až po přihlášení.