TOPlist


Houbový kuba

  • Uživatelský recept
  • Autor: Helipa
  • Porce: 127.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kroupy ječné300
Slanina anglická100
Cibule80
Houbová směs mražená200
Eidam 30%200

Energetická hodnota celkem: 8712 kJ

Bílkoviny (g): 110, Tuky (g): 72, Sacharidy (g): 250 SAFA (g): 38 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 69 kJ

Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 2 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 0.1 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0

Postup přípravy

4 hrsti ječných krup namočit přes noc, druhý den slít a uvařit do poloměkka bez soli. 2 větší cibule nakrájet na měsíčky, osmahnout na olivovém oleji či sádle, postupně přidat 1,5 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 3 lžičky majoránky, přidat i na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, asi 100g. Přidat houby buď sušené nebo zmražené měkké druhy. Celé restovat 15 min. Pak smíchat směs s kroupami a nastrouhaným eidamem 200 g a dát do vymaštěné zapékací misky. Zapékat na 180°C 30 min. Výborné s kyselým okurkem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma