TOPlist


Bramborová krémová polévka s houbami

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory (syrové)350
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)150
Petržel - kořen100
Petržel - nať100
Celer bulva100
Houby čerstvé průměr100

Energetická hodnota celkem: 2180 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 99 SAFA (g): 2 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 545 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 24.8 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 6.5 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka, zelená petrželka, houby

Postup přípravy

Brambory, petržel, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kousky, zalijeme vodou cca 1 cm nad zeleninou a uvaříme doměkka. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Polévku rozmixujeme s mlékem, Ozdobíme orestovanými houbami, nasekanou petrželkou. Podáváme s žitným chlebem, můžeme lehce zakápnout olivovým olejem

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma