- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 350 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Petržel - kořen | 100 |
Petržel - nať | 100 |
Celer bulva | 100 |
Houby čerstvé průměr | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, zelená petrželka, houby
Energetická hodnota celkem: 2180 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 4,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 545 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brambory, petržel, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kousky, zalijeme vodou cca 1 cm nad zeleninou a uvaříme doměkka. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Polévku rozmixujeme s mlékem, Ozdobíme orestovanými houbami, nasekanou petrželkou. Podáváme s žitným chlebem, můžeme lehce zakápnout olivovým olejem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.