TOPlist
Sledujte nás:

Květákový nákyp s uzeným tofu

Zpět
  • Autor: milwa
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Porce: 4.00

Jednoduché jídlo pro každé roční období se spoustou variací (místo tofu můžete přidat šunku, můžete přidávat různé druhy sýra... zkrátka co vás napadne).

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo20
Vejce celá průměr110
Mozzarella 45 %100
Cibule100
Tofu uzené150
Květák750

Energetická hodnota celkem: 4027 kJ

Bílkoviny (g): 65, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 26, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ

Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Květák povaříme do změknutí (10- 15 minut) v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme cibulku na kousky, tofu na kostky, mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle. Když je květák měkký (ale ne zas úplně na kaši:)), vyjmeme ho z vody a po zchladnutí nasekáme na maličkaté kousky. V misce smícháme květák, 2-3 vejce (dle velikosti květáku), přidáme tofu, cibulku, mozzarellu a dochutíme - sůl, čerstvě mletý pepř a muškátový květ dle chuti. Hmotu přendáme do olejem vymazané zapékací misky, vršek poklademe troškou másla a pečeme v troubě na 220°C dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři