- Autor: milwa
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00
Jednoduché jídlo pro každé roční období se spoustou variací (místo tofu můžete přidat šunku, můžete přidávat různé druhy sýra... zkrátka co vás napadne).
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo | 20 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mozzarella 45 % | 100 |
Cibule | 100 |
Tofu uzené | 150 |
Květák | 750 |
Energetická hodnota celkem: 4027 kJ
Bílkoviny (g): 65,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ
Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Květák povaříme do změknutí (10- 15 minut) v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme cibulku na kousky, tofu na kostky, mozzarellu nastrouháme na hrubém struhadle. Když je květák měkký (ale ne zas úplně na kaši:)), vyjmeme ho z vody a po zchladnutí nasekáme na maličkaté kousky. V misce smícháme květák, 2-3 vejce (dle velikosti květáku), přidáme tofu, cibulku, mozzarellu a dochutíme - sůl, čerstvě mletý pepř a muškátový květ dle chuti. Hmotu přendáme do olejem vymazané zapékací misky, vršek poklademe troškou másla a pečeme v troubě na 220°C dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.