TOPlist


Jáhlový makovec

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr hnědý (řepný, třtinový)50
Mák200
Jáhly (v suchém stavu)250
Vejce celá průměr110

Energetická hodnota celkem: 9751 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 99, Sacharidy (g): 276 SAFA (g): 19 Cukry (g): 70 Vláknina (g): 63 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 975 kJ

Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 27.6 SAFA (g): 1.9 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice sůl 1 vanilka

Postup přípravy

Jáhly spaříme a uvaříme do měkka se špetkou soli Mák umeleme Smícháme mák, s jáhlami Žloutky vyšleháme s cukrem a skořicí Z bílků vyšleháme sníh Vše smícháme dohromady. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. cca 30 minut

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

17. 02. 2014 10:20

Katulata

Je výborný! Pekla jsem ho v sobotu a jako celiaka me úplně nadchnul! A zaprášilo se po něm.
Jinak jsem do něj přidala hrst brusinek a hodila by se do něj i strouhaná citrónová kůra. Takže 5hvězdiček a doporučuju

11. 02. 2014 10:14

paratko

už vím co upeču na sobotu, jedeme ke tchýni, tak hned zkusíme něco nového

11. 02. 2014 10:09

sduranova

Ja to pecu v kolacove forme. Neni toho moc a mam to rada vyssi.

13. 01. 2014 21:32

apolena

Chci se zeptat, v čem to mám péct, bude toho na celý plech, nebo jenom koláčová forma?

13. 01. 2014 20:36

ajanka

Vypadá to moc dobře,jestli nezapomenu,tak v sobotu vyzkouším :-P .

13. 01. 2014 19:50

IrenaM

inspirace na sobotní moučník ke kafi :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma