TOPlist


Kuřecí prsíčka s pomeranči

  • Uživatelský recept
  • Autor: Dejll
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě200
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
ŽITNÁ celozrnná mouka40
Pomeranče179
Džus pomerančový 100%110
Kuřecí prsa bez kůže708

Energetická hodnota celkem: 4710 kJ

Bílkoviny (g): 170, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 5 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1178 kJ

Bílkoviny (g): 42.5, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 14.8 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 6.8 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Sůl, mletý bílý pepř, 1/4 lžičky drceného zázvoru, 2 mleté hřebíčky, mletá skořice

Postup přípravy

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, pokapeme šťávou z půlky pomeranče a necháme 10 minut odležet. Poté maso necháme okapat, obalíme ho v mouce a na rozehřátém oleji opečeme. Přilejeme šťávu z druhé půlky pomeranče, vodu, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, hřebíčky a skořici a zakryté dusíme do měkka. Až je maso měkké přidáme na kostky pokrájený pomeranč a necháme zlehka prohřát. Podáváme s (kari) rýží, kuskusem či bulgurem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma