- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 500 |
Vejce celá průměr | 100 |
Tvaroh odtučněný průměr | 125 |
Cibule | 80 |
Česnek | 4 |
Olej olivový | 10 |
Strouhanka | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2497 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1249 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Brokolici rozebereme na růžičky, které propláchneme a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli s česnekem oloupeme a také nakrájíme nadrobno. Uvařenou brokolici rozmačkáme a promícháme s cibulí, česnekem, vejcem, tvarohem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs na karbanátky zahustíme strouhankou tak, abychom mohli tvarovat karbanátky. Karbanátky rychle obalíme nebo potřeme olejem a ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Karbanátky pečeme asi na půl hodiny v troubě předehřáté na 180 °C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.