TOPlist


Brokolicové karbanátky z trouby

  • Uživatelský recept
  • Autor: ircza
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brokolice500
Vejce celá průměr100
Tvaroh odtučněný průměr125
Cibule80
Česnek4
Olej olivový10
Strouhanka20

Energetická hodnota celkem: 2497 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 55 SAFA (g): 5 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1249 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 27.5 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Brokolici rozebereme na růžičky, které propláchneme a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli s česnekem oloupeme a také nakrájíme nadrobno. Uvařenou brokolici rozmačkáme a promícháme s cibulí, česnekem, vejcem, tvarohem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs na karbanátky zahustíme strouhankou tak, abychom mohli tvarovat karbanátky. Karbanátky rychle obalíme nebo potřeme olejem a ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Karbanátky pečeme asi na půl hodiny v troubě předehřáté na 180 °C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma