TOPlist


Jablkový dort nepečený

  • Uživatelský recept
  • Autor: flyingjoy
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
puding. prášek Amylon74
Cukr hroznový Glukopur10
Piškoty tradiční90
Jablka1500
Voda, minerální vody bez příchutě300

Energetická hodnota celkem: 6336 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 350 SAFA (g): 1 Cukry (g): 241 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 528 kJ

Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 29.2 SAFA (g): 0.1 Cukry (g): 20.1 Vláknina (g): 2.7 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Z jablek vykrájíme jádřinec, oloupeme a nakrájíme do hrnce na kousky. Podusíme s vodou cca 2 - 3 dl, dle šťavnatosti hjablek. Změklá jablka rozmixujeme na kaši, osladíme cca 2 lžícemi glukopuru a vmícháme 2-3 vanilkové pudinkové prášky rozmíchané ve troše vody a chvíli. Vznikne hustá kaše. Dno dortové formy vyložíme dětskými piškoty, které trochu zvlhčíme např. ovocným čajem, aby při nalévání zůstaly na dně formy. Nalejeme na ně směs a dáme do chladna ztuhnout do druhého dne. Recept je na velkou dortovou formu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma