- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko kefírové 1 % tuku průměr | 15 |
Jogurt bílý polotučný 3 % tuku průměr | 5 |
Lučina 70 % | 15 |
Šunka krůtí prsní | 5 |
Citrony | 4 |
Jablka | 10 |
Petržel - kořen | 4 |
Petržel - nať | 0 |
Mrkev | 6 |
Kuře průměr | 23 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 418 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 4,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Opláchnuté kuře uvaříme v osolené vodě. Uvařené obereme od kosti, necháme vychladnout. Prochladlé maso nakrájíme s polečně s drůbeží šunkou na nudličky. Vařenou zeleninu a oloupané jablko nakrájíme na kostičky. Směs lehce spojíme zálivkou vyšlehanou z jogurtu, sýra Lučiny a kefíru. Dochutíme solí a citronovou šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.