TOPlist


Jablečno-mrkvové muffiny s mandlemi

  • Uživatelský recept
  • Autor: Bjedrunka
  • Porce: 24.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr180
Cukr hnědý (řepný, třtinový)50
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)200
Mouka špaldová celozrnná150
Mouka pšeničná polohrubá50
Mandlová moučka (mleté mandle)50
Kypřící prášek do pečiva12
Mrkev170
Jablka200
Mandle40
Olej olivový30

Energetická hodnota celkem: 9656 kJ

Bílkoviny (g): 74, Tuky (g): 100, Sacharidy (g): 275 SAFA (g): 17 Cukry (g): 100 Vláknina (g): 28 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 402 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 11.5 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 4.2 Vláknina (g): 1.2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

1 lžička skořice, případně dlaší dle chuti - kardamom

Postup přípravy

Vejce (3 ks), cukr a mléko vyšleháme. Přidáme mouky, koření (skořice, kardamom...) a prášek do pečiva a důkladně promícháme. Vmícháme nastrouhaá jablka a mrkev a nasekané ořechy/mandle. Na závěr opatrně přimácháme olej. Plníme do muffinových formiček. Těsto vyjdena 24 muffinů. Pečeme na 180 stupňů cca 25-30 minut dozlatova. Necháme vychladnout. Dobrou chuť. Poměr jablek a mrkve lze volně měnit, vynechat jeden druh nebo nahradit jiným ovocem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma