TOPlist


Fitness torta

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 14.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Med25
Gaštanové pyré250
Cukr bílý (řepný, třtinový)20
BeBe rodinné průměr390
Máslo čerstvé200
Tvaroh odtučněný průměr750
Borůvky300
Ricotta250

Energetická hodnota celkem: 20622 kJ

Bílkoviny (g): 149, Tuky (g): 247, Sacharidy (g): 514 SAFA (g): 147 Cukry (g): 277 Vláknina (g): 48 Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 1473 kJ

Bílkoviny (g): 10.6, Tuky (g): 17.6, Sacharidy (g): 36.7 SAFA (g): 10.5 Cukry (g): 19.8 Vláknina (g): 3.4 Sůl (g): 0.9


Dochucovadla:

rumová aróma do gaštanového pyré

Postup přípravy

Sušienky nadrvíme, zalejeme rozpusteným maslom a cca 2 lyžicami mlieka (mlieko sa pridáva aby korpus nebol príliš stuhnutý). Vypracujeme cesto ktoré natlačíme rovnomerne v tenkej vrstve do malej tortovej formy (priemer cca 26 cm), aj na okraje formy. Gaštanové pyré dochutíme arómou ale kto chce môžem aj rumom. (Ja používam domáce pyré ktoré je ochutené troškou medu). Navrstvíme ho na keksíkový základ. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, každý podľa chuti. Na pyré dáme 2 vymiešane tvarohy. Riccottu vymiešame s trošičkou cukru, stačí minimum, alebo aj vôbec. Na tvaroh zľahka poukladáme čučoriedky, zalejeme riccottou a navrch dáme vrstvu z jedného tvarohu. Do torty nedávam želatínu, takže tuhne o čosi dlhšie a ani vo výsledku nečakajte tuhosť ako na cheescaku. Dobré je nechať ju cez noc a najlepšie 18 hodín v chladničke. My si ju potom po kúskoch ujedáme, vydrží aj 3 dni :) Ale ak je návšteva, nevydrží dlhšie ako jedno poobedie :D

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma