TOPlist


housky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Ewulka
  • Porce: 14.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá500
Máslo čerstvé50
Cukr bílý (řepný, třtinový)5
Droždí30
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)250
Vejce celá průměr100

Energetická hodnota celkem: 10089 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 397 SAFA (g): 35 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 721 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 28.4 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 1.9 Vláknina (g): 2.9 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

nechat vzejít kvásek z 1 lžičky cukru, hrstky mouky, 100ml vlažného mléka, 30g droždí. Do mísy dát 500g polohr.mouky, 2lžičky soli,přidat kvásek, postupně přidávat zbylých 150ml mléka(pouze podle potřeby, klidně jdn 100ml), změklé máslo (50g)či sádlo, 1 celé vejce a 1 žloutek (bílek nechat na potření). vše smíchat, vypracovat vláčné těsto a nechat cca 1hod-1,5hod kynout . poté uplést cca 12 houstiček za 3 copů. Nejlepší je je sníst ještě teplé s marmeládou a lučinou :).. do druhého dne malinko ztvrdnou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma