TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí prsa s celerem, červenou řepou a parmezánem, těstoviny

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, zázvor, tymián

Energetická hodnota celkem: 6612 kJ

Bílkoviny (g): 117, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 186, SAFA (g): 11, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2204 kJ

Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 62, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 12.7, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Červenou řepu uvaříme den předem do poloměkka (vcelku s bobkovým listem a svazkem tymiánu). Maso očistíme a nakrájíme na malé kousky, okořeníme dle chuti (použila jsem zázvor a tymián), cibuli na krájíme na drobno, celer a řepu na kostičky o hraně asi 1 cm. Část sýru nastrouháme na jemno, část na hoblinky. Celer blanšírujeme 2 minuty ve vodě a pak prudce zchladíme. Na oleji orestujeme cibuli, až zesklovatí, přidáme maso a restujeme, nakonec přidáme celer a také restujeme, osolíme (lehce). Směs dáme stranou, výpek zastříkneme vínem, necháme odvařit, přidáme vývar a zredukujeme na polovinu. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný sýr (použila jsem Grana Panado), necháme rozpustit. Vmícháme směs masa a celeru, přidáme červenou řepu, vše promícháme a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami. Ozdobíme sýrovými hoblinkami.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 04. 2014 13:27
Odzkoušeno,doporučuji,mňamka...
29. 04. 2014 11:57
Samozřejmě, pokud má někdo hodně nízký příjem, je možné jídlo rozdělit na více porcí :-)
29. 04. 2014 10:37
Udělala jsem z toho 4 porce.
26. 03. 2014 21:14
Vypadá to fakt dobře ale mám obavy, že se s touhle porcí nevejdu do denní dávky energetické hodnoty.
05. 03. 2014 16:06
Už vím co zítra uvařím :)
05. 03. 2014 15:55
Fotku mám, časem ji přidám ... někdy v druhé polovině března, až po podání daňového přiznání, pak budu mít trochu víc času :-)
05. 03. 2014 15:42
škoda, že k tomu není fotečka :( jinak úžasný receptík

Naši partneři