TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

FITNESS BRAMBORÁK 2

Zpět
  • Autor: portik
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

¾ kg brambor 400 g pohanky lámanky horká voda na zalití pohanky 1 velká mrkev 100 g hladké mouky 1 kypřicí prášek 3 vejce asi 2 dl mléka majoránka 6 stroužků česneku mletý pepř sůl drcený kmín lžíce slunečnicového oleje

Energetická hodnota celkem: 12095 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 493, SAFA (g): 12, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 63, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1512 kJ

Bílkoviny (g): 13.4, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 61.6, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 7.9, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Pohanku zalijeme vroucí vodou v poměru 1:1,5–2, záleží na tom, jestli máme celozrnnou nebo loupanou pohanku. Pokud nemáme pohanku lámanku, doporučujeme ji v mixeru trochu rozdrtit. Jakmile pohanka vodu absorbuje, smícháme ji s nastrouhanou mrkví, moukou, práškem do pečiva, vejci, podle potřeby přidáme mléko, majoránku, utřený česnek, pepř a sůl. Dobře promícháme a vlijeme do pekáčku vymazaného olejem, posypeme drceným kmínem a při 170 °C pečeme dozlatova, asi 45 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři