- Autor: portik
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Vejce celá průměr | 165 |
Kypřící prášek do pečiva | 13 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Mrkev | 80 |
Pohanka | 400 |
Brambory (syrové) | 750 |
Dochucovadla:
¾ kg brambor 400 g pohanky lámanky horká voda na zalití pohanky 1 velká mrkev 100 g hladké mouky 1 kypřicí prášek 3 vejce asi 2 dl mléka majoránka 6 stroužků česneku mletý pepř sůl drcený kmín lžíce slunečnicového oleje
Energetická hodnota celkem: 12095 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 493,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1512 kJ
Bílkoviny (g): 13.4, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 61.6, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 7.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Pohanku zalijeme vroucí vodou v poměru 1:1,5–2, záleží na tom, jestli máme celozrnnou nebo loupanou pohanku. Pokud nemáme pohanku lámanku, doporučujeme ji v mixeru trochu rozdrtit. Jakmile pohanka vodu absorbuje, smícháme ji s nastrouhanou mrkví, moukou, práškem do pečiva, vejci, podle potřeby přidáme mléko, majoránku, utřený česnek, pepř a sůl. Dobře promícháme a vlijeme do pekáčku vymazaného olejem, posypeme drceným kmínem a při 170 °C pečeme dozlatova, asi 45 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.