TOPlist


Lehounký dýňový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: Bjedrunka
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýně400
Jablka250
Citronová kůra10
Citronová šťáva50
Sirup z agáve30
Mouka pšeničná celozrnná150
Máslo čerstvé90
Kypřící prášek do pečiva5
Mandle15
Dýňová semínka20

Energetická hodnota celkem: 7269 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 93, Sacharidy (g): 187 SAFA (g): 53 Cukry (g): 69 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 727 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 18.7 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 6.9 Vláknina (g): 3.6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl (špetka) skořice, kardamom, další koření dle chuti

Postup přípravy

Dýni a jablka oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a dusíme, podle chuti přidáme sladidlo (med, cukr, sirup...), citronovou kůru, skořici (případně kardamom), a uvaříme hustší kaši. Z mouky, másla, špetky soli, 1 lžičky prášku do pečiva a 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy. Na těsto nalijeme dýňovou kaši, posypeme dýňovými semmínky a mandlovými lupínky a pečeme ve vyhřáté troubě, dokud těsto nezezlátne.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma