TOPlist


Kuřecí játra s kuřecím masem a zeleninovou směsí

  • Uživatelský recept
  • Autor: PetraPo
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Játra kuřecí500
Kuřecí prsa bez kůže200
Cibule200
Paprika červená100
Paprika žlutá 100
Papričky chilli10
Zelí čínské200
Česnek10
Pomerančová šťáva30
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)30
Ocet Balsamico30
Solamyl bramborový škrob15

Energetická hodnota celkem: 5767 kJ

Bílkoviny (g): 143, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 67 SAFA (g): 16 Cukry (g): 37 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1442 kJ

Bílkoviny (g): 35.8, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 16.8 SAFA (g): 4 Cukry (g): 9.3 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl 1 lžička, oregano 1 lžíce, voda na případné rozředění

Postup přípravy

Kuřecí prso nakrájíme na nudličky a obalíme je v 1 lžíci solamylu. Kuřecí játra nakrájíme na širší nudličky. 2 menší cibule oloupeme a nakrájíme je na půlměsíčky, 1/2 žluté a 1/2 červené papriky na pokrájíme na tenké proužky, 1/4 větší hlávky čínského zelí pokrájíme na větší čtverečky, 2 stroužky česneku prolisujeme, chilli paričku rozkrojíme podélně, vyjmeme z ní zrníčka a poté ji nasekáme na malé kousky. Nastrouháme kůru z 1 menšího pomeranče a šťávu z něj vymačkáme. Na pánev vlijeme 2 lžíce slunečnicového oleje, rozpálíme ho vsypeme na něj na kousky pokrájené kuřecí prso obalené v Solamylu a opékáme cca 3 minuty do zlatova, pak ho vyjmeme z pánve, do pánve přidáme 1 lžíci oleje, opět rozpálíme a vsypeme pokrájená kuřecí játra. Opékáme za stálého míchání tak dlouho, až začnou lehce hnědnout, pak je vyjmeme ven, vypečenou šťávu ponecháme v pánvi, přidáme k ní poslední lžíci oleje a opět rozpálíme. Na rozpálený olej hodíme cibuli, pokrájenou chilli papričku a pokrájené papriky a opékáme. Přisypeme lžíci oregana, rozdrecný česnek a na závěr pokrájené zelí. Vše neustále mícháme až do té doby, než zelí trochu zavadne. Nyní do pánve vrátíme k zeleninové směsi opečené kuřecí prso a játra,. přidáme nastrohanou pomerančovou kůru, vymačkanou pomerančovou šťávu a 2 lžíce balsamica. Promícháme a teprve nyní osolíme. Opět promomícháme. Pokud je směs příliš suchá, můžeme trochu podlít horkou vodou. Vhodnou přílohou je zeleninový salát, případně rýže (není započítáno do receptu)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma