TOPlist


Vepřové maso s hlívou (Ihnačák)

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 75

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)30
Víno červené200
Vývar čirý400
Rajčata konzervovaná400
Česnek30
Cibule120
Hlíva ústřičná250
Vepřová kýta500

Energetická hodnota celkem: 6065 kJ

Bílkoviny (g): 117, Tuky (g): 65, Sacharidy (g): 97 SAFA (g): 19 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1516 kJ

Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 24.3 SAFA (g): 4.8 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 5.3 Sůl (g): 1.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, rozmarýn, petrželka

Postup přípravy

2 cibule a 4 stroužky česneku pokrájíme na jemno, maso na kostky, hlívu na proužky. Na ojeli orestujeme cibuli, česnek s pepřem a rozmarýnem, až zesklovatí. Přidáme maso a také restujeme, až se zatáhne, lehce osolíme. Podlijeme víno a necháme zredukovat, vmícháme rajčata, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme hlívu a opět dusíme asi 30 minut - do změknutí masa. Nakonec vmícháme drobně nasekanou hladkolistou petržel. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo kváskovým chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma