TOPlist


Balkánské maso se zelinou

  • Uživatelský recept
  • Autor: PetraPo
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová krkovice220
Cibule230
Papričky chilli8
Paprika bílá120
Mrkev130
Zelí bílé hlávkové300
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)45
Kečup30

Energetická hodnota celkem: 5140 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 89, Sacharidy (g): 61 SAFA (g): 24 Cukry (g): 37 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1713 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 29.7, Sacharidy (g): 20.3 SAFA (g): 8 Cukry (g): 12.3 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, 3 lžíce čubrica bez glutamánu

Postup přípravy

2 střední cibule oloupeme, rozčtvrtíme a pokrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na plátky a poté na tenké nudličky, které obalíme ve 3 lžících koření čubrica. V kastrole rozehřejeme 2 lříce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, kterou již během opékání oosolíme. Když je cibule částečně zlatavá, přidáme na nudličky pokrájené maso, smícháme ho s cibulí a orestujeme ho. Poté ho podlejeme horkou vodou tak, aby bylo maso s cibulí ponořené. Přikryjeme pokličkou a dusíme na středním plameni. Mezitím si pokrájíme papariku na kolečka, mrkev (3 střední) na půlkolečka, Půlku menší hlávky zelí rozdělíme na poloviny, vyřízneme košťál a silnější žebra a pak zelí pokrájíme na čtverečky. Na nelřulnavé pánvi rozehřejem 1 lžící oleje a začneme s opékáním zeleniny - nejdříve opečeme nadrobno pokrájenou chilli paričku zbavenou semínek (nemusí být), mrkev (cca 3 minuty), přidáme na kolečka pokrájenou papriku (opět na cca 3 minuty) a nakonec přidáme pokrájené zelí a také ho opékáme. Cílem je, aby zelenina trochu změkla a byla "na skus". Teprve potom můžeme trochu přisolit a přidáme do směsi 2 lžíce kečupu (může být i ostrý). Vše promícháme a ihned stáhneme z ohně. Jakmile je maso v rendlíku měkké a cibule rozvařená, smícháme zeleninu z pánve s tímto masem a vypneme. V originále se podává s tarhoňou. POZOR, aby se nemuselo zahušťovat, je důležité dodržet poměr kolik masa, tolik cibule.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma