TOPlist


Koláč cukyňáč

  • Uživatelský recept
  • Autor: Socuba
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr120
Vločky ovesné100
Mouka žitná celozrnná100
Cuketa100
Mrkev100
Med50
Melasa50
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)100
Kypřící prášek do pečiva15
Hera60
Med30
Melasa30
Cukr hnědý (řepný, třtinový)96
Kakao Holandské (v suchém stavu)20

Energetická hodnota celkem: 13303 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 167, Sacharidy (g): 365 SAFA (g): 39 Cukry (g): 226 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1663 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 20.9, Sacharidy (g): 45.6 SAFA (g): 4.9 Cukry (g): 28.3 Vláknina (g): 2.9 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

na polevu V hrnku rozpustíme 2 lžíce tuku Iva, 8 lžictřtinového cukru, trochu medu, trochu melasy, 4 lžíce horké vody a 2 lžíce kakaa. Na mírném ohni pak za stálého míchání utřeme v hladkou polevu. Jak na těsto Všechny suroviny smícháme dohromady (kromě věcí na polevu) − můžeme přimíchat i rozinky, sekané ořechy či mandle a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečené necháme vychladnout a potřeme kakaovou polevou, po ztuhnutí nakrájíme na řezy. (lze použít i jiné typy sladidel či mouky)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma