TOPlist


Plovdivské maso

  • Uživatelský recept
  • Autor: barban
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová plec600
Cibule40
Olej olivový3
Česnek4
Rajský protlak20
Koření průměr2
Mouka pšeničná hladká10
Voda, minerální vody bez příchutě600

Energetická hodnota celkem: 5274 kJ

Bílkoviny (g): 117, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 18 SAFA (g): 36 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1319 kJ

Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 4.5 SAFA (g): 9 Cukry (g): 1.8 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Vepřová plec 600 g cibule 2 ks, olej, sůl, česnek 3 stroužky, rajčatový protlak 3 lžičky, paprika sladká mletá 1 vrchovatá lžička voda na podlití, hladká mouka

Postup přípravy

Plecko nakrájíme na drobné kostky. Oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do růžova. Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme. Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou. Maso dusíme do měkka, pak vyjmeme stranou. Šťávu zahustíme jíškou, nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a pováříme asi 10 min. Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10 - 15 min pováříme, než nám vystoupí tuk na povrch omáčky. Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme. Podáváme s vař.bramborami, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma