TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Játra na cibuli

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl,  solamyl nebo mouka,  pepř

Energetická hodnota celkem: 4169 kJ

Bílkoviny (g): 92, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 15, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1042 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 7.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Játra očistíme, propláchneme, osušíme, pokrájíme na větší kousky, zalijeme trochou mléka a promícháme. 3 ks cibule očistíme a pokrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky (nemusí být). Rozpálíme si pánev. Na ni přidáme slaninu a restujeme ji, dokud se nezačně mírně škvařit. Pak přidáme cibuli. Tu restujeme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme tuk a játra. Maso necháme zatáhnout a opepříme jej. Restujeme doměkka. Hotová játra osolíme a vytáhneme. Pokud chceme mít omáčku, přidáme do výpeku trochu mouky nebo solamylu. Játra s omáčkou podáváme s rýží nebo knedlíkem

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři