TOPlist


špenát s červenou řepou...a něco navíc

  • Uživatelský recept
  • Autor: mosem
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Špenát300
Brambory vařené600
Vepřová kýta400
Červená řepa300
Feta150
Olej olivový10

Energetická hodnota celkem: 7406 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 68, Sacharidy (g): 152 SAFA (g): 35 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1852 kJ

Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 38 SAFA (g): 8.8 Cukry (g): 7.8 Vláknina (g): 6.8 Sůl (g): 2.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián, balzamikový ocet

Postup přípravy

Vepřovou kýtu osolíme a dáme do trouby pozvolna upéct. Červenou řepu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Ty naklademe do zapékací misky, pokapeme olejem, okořeníme a dáme upécet do trouby na 180 st. C asi 40 minut. Pak řepu vyndáme z trouby, pokryjeme vrstvou čerstvého špenátu, zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby ještě asi na 15 minut zapéct. Vepřovou kýtu osolíme a dáme pozvolna upéct. Očištěné brambory nakrájíme na kostky a dáme uvařit v páře. Upečené maso pak podáváme s bramborem a zapečenou zeleninovo/sýrovou směsí. Jedinou nevýhodou je nutnost mít dvě trouby, jinak se čas natáhne a jídlo vystydne a musí se přihřívat.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

16. 06. 2014 08:35

jilkajda

Je tam maso, tak dávám palec nahoru :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma