TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rohlík

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 35
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

Posypka: mák / sůl a kmín / sezamová semínka

Energetická hodnota celkem: 8001 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 367, SAFA (g): 3, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ

Bílkoviny (g): 6.9, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 45.9, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Všechny ingredience nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto kynuté. (Voda vlažná, Olej - 2 PL, sůl - 1,5 lžičky, sušené droždí - 1,5 lžičky, cukr - 1 lžička; Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme mouku, nebo vodu tak, aby vznikla pevnější koule). Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, rozválíme na kulatou placku a tu rádýlkem rozdělíme na 8 dílů a necháme ještě 10 minut vykynout. Poté každou osminu stočíme od šířky ke špičce. Konce zmáčkneme do špiček. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo hrubou solí s kmínem. Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C 20-25 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři