TOPlist


bramborové placky a povidla

  • Uživatelský recept
  • Autor: marbell1
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory vařené500
Vejce celá průměr55
Mouka pšeničná polohrubá250
Švestková povidla80
Mák100
Rama classic40
Cukr bílý (řepný, třtinový)60

Energetická hodnota celkem: 10521 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 403 SAFA (g): 16 Cukry (g): 113 Vláknina (g): 52 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2630 kJ

Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 100.8 SAFA (g): 4 Cukry (g): 28.3 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, mouku dle potřeby. (záleží i na typu brambor). Vypracujeme hladké tvárné těsto. Vyválíme z něj placky o velikosti palačinek a dáme na rozpálenou plotýnku (pánev). Opékáme nasucho asi půl minuty z každé strany. Pak je potřeme povidli a zarolujeme jako palačinku. Posypeme mákem, trochou cukru a polijeme máslem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma