TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Děkanská polévka z ovesných vloček

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, polévkové koření, mletá sladká paprika, mletý černý pepř, petrželka

Energetická hodnota celkem: 3802 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 94, SAFA (g): 17, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 951 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a cibule nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce vložíme slaninu a necháme z ní téměř vyškvařit tuk. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a necháme lehce orestovat. Pak přidáme 5 polévkových lžic vloček a ještě jednou krátce osmažíme. Vsypeme kávovou lžičku papriky, zalijeme vývarem z kostí (bujónová kostka s vodou) a dobře provaříme. Nakonec polévku ochutíme pepřem, polévkovým kořením a podle chuti solí. Při podávání vkládáme do polévky jemně nasekanou petrželovou nať. Mezitím si nakrájíme rohlíky na plátky. Ty potřeme máslem a posypeme strouhaným sýrem. Rohlíky dáme zprudka zapéct. Ke každé porci podáváme zapečené plátky rohlíku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři