- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 120 |
Vločky ovesné | 100 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1200 |
Slanina anglická | 100 |
Mrkev | 100 |
Petržel - kořen | 60 |
Celer bulva | 40 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, polévkové koření, mletá sladká paprika, mletý černý pepř, petrželka
Energetická hodnota celkem: 3802 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 94,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 951 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 23.5, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a cibule nadrobno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce vložíme slaninu a necháme z ní téměř vyškvařit tuk. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a necháme lehce orestovat. Pak přidáme 5 polévkových lžic vloček a ještě jednou krátce osmažíme. Vsypeme kávovou lžičku papriky, zalijeme vývarem z kostí (bujónová kostka s vodou) a dobře provaříme. Nakonec polévku ochutíme pepřem, polévkovým kořením a podle chuti solí. Při podávání vkládáme do polévky jemně nasekanou petrželovou nať. Mezitím si nakrájíme rohlíky na plátky. Ty potřeme máslem a posypeme strouhaným sýrem. Rohlíky dáme zprudka zapéct. Ke každé porci podáváme zapečené plátky rohlíku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.