TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarohové knedlíky s ovocem, s tvarohem, javorovým sirupem a skořicí

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, skořice

Energetická hodnota celkem: 9249 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 328, SAFA (g): 23, Cukry (g): 129, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1850 kJ

Bílkoviny (g): 26.2, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 65.6, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 25.8, Vláknina (g): 6.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Z 1 tvarohu (kostka 250 g), rozpuštěného másla, mléka, cukru, vejce, mouky a špetky soli vypracujeme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočinout v lednici. Zatím omyjeme ovoce (meruňky, třešně, jahody, švestky). Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého na pomoučeném vále vytvoříme váleček o průměru asi 2 cm. Prsty ho vytvarujeme na placato - poklademe ovocem (třešně dávám po dvou), pomoučeným nožem rozdělíme na čtverce a ovoce obalíme v těstě. Na vál klademe spojem dolů (těsto se lépe spojí). Připravené knedlíky vaříme asi 7 minut ve vodě se špetkou soli. Hotové knedlíky posypeme podle chuti: třeba strouhaným tvarohem, skořicí a javorovým sirupem (viz foto), nebo třeba jenom skořicovým cukrem. Na druhé fotografii je ze 60% použita špaldová mouka: chuťově nepoznáte rozdíl, ale díky celozrnné mouce je to zdravější varianta

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 08. 2014 11:55
Do těsta dávám kostku z Lidlu. ... tvrdý tvaroh jsem koupila myslím od Madety - normální tvaroh na strouhání, a podle mne je jedno, jaký použiješ, tam moc velký rozdíl v chuti nebude (je na tom prvním obrázku). Na druhém obrázku jsou knedlíky ze špaldové mouky, ty jsem dělala tento týden a tvaroh na strouhání jsem neměla, tak jsem na každý knedlík dala kousek obyčejného tvarohu(zase kostka z Lidlu) a taky to bylo moc dobré ... pro mne je důležitý hlavně javorový sirup a skořice, obojí dodá pikantní příchuť
16. 08. 2014 16:35
Vyzerá to super dobre. Aj zloženie sa mi páči :-)
Aký druh tvrdého tvarohu si použila ? Aby sa mi recept vydaril:-)

Naši partneři