TOPlist


Bulharská polévka s masovými knedlíčky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě2000
Sádlo vepřové škvařené15
Mleté maso míchané průměr200
Cibule80
Veka40
Vejce celá průměr110
Brambory (syrové)120
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu)30
Rajčata 135
Hollandia Selský jogurt bílý 150
Mouka pšeničná hladká15

Energetická hodnota celkem: 6650 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 109, Sacharidy (g): 99 SAFA (g): 49 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 831 kJ

Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 13.6, Sacharidy (g): 12.4 SAFA (g): 6.1 Cukry (g): 2.3 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Sůl, pepř, saturejka, petrželka

Postup přípravy

Z 4 plátků veky rozmočené ve vodě, mletého masa, 1 cibule, 2 vejce, soli, pepře, saturejky, petrželky uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v mouce. Necháme vodu zavařit se sádlem a solí, vložíme knedlíčky a mezitím oloupeme 2 střední brambory a nakrájíme oloupané rajče. Do polévky vložíme zároveň brambory nakrájené na kostičky a 2 PL rýže, vaříme 15 minut. Potom přidáme 1 oloupané pokrájené rajče. Po 5-ti minutách posypeme petrželí a odstavíme. Rozšleháme jogurt s druhým vejcem v míse a pomalu přidáváme horkou polévku za stálého míchání. Poté obsah mísy nalejeme do polévky, zamícháme a je hotovo Polévka je hustá, s rohlíkem postačí jako samostatné jídlo. Chuť bulharských polévek se hodně liší od českých, kvůli teplejšímu podnebí jsou většinou s jogurtem a tím pádem osvěžující.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma