- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Sádlo vepřové škvařené | 15 |
Mleté maso míchané průměr | 200 |
Cibule | 80 |
Veka | 40 |
Vejce celá průměr | 110 |
Brambory (syrové) | 120 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 30 |
Rajčata | 135 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, saturejka, petrželka
Energetická hodnota celkem: 6650 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 109,
Sacharidy (g): 99,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 831 kJ
Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 13.6, Sacharidy (g): 12.4, SAFA (g): 6.1, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Z 4 plátků veky rozmočené ve vodě, mletého masa, 1 cibule, 2 vejce, soli, pepře, saturejky, petrželky uděláme hmotu a vytvarujeme malé knedlíčky, obalujeme je v mouce. Necháme vodu zavařit se sádlem a solí, vložíme knedlíčky a mezitím oloupeme 2 střední brambory a nakrájíme oloupané rajče. Do polévky vložíme zároveň brambory nakrájené na kostičky a 2 PL rýže, vaříme 15 minut. Potom přidáme 1 oloupané pokrájené rajče. Po 5-ti minutách posypeme petrželí a odstavíme. Rozšleháme jogurt s druhým vejcem v míse a pomalu přidáváme horkou polévku za stálého míchání. Poté obsah mísy nalejeme do polévky, zamícháme a je hotovo Polévka je hustá, s rohlíkem postačí jako samostatné jídlo. Chuť bulharských polévek se hodně liší od českých, kvůli teplejšímu podnebí jsou většinou s jogurtem a tím pádem osvěžující.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.