- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hotová jíška (v suchém stavu) | 15 |
Sůl | 2 |
Česnek | 10 |
Olej olivový | 15 |
Mrkev | 60 |
Cibule | 60 |
Čočka velkozrnná (uvařená) | 200 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Vejce celá průměr | 55 |
Uzená kýta | 50 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česneková pasta (2 stroužky česneku), majoránka
Energetická hodnota celkem: 2764 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 921 kJ
Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Na tuku (použil sem olivový olej) osmahneme 1 cibuli, nastrouhanou 1 mrkev. Přidáme zbytek čočky od oběda, zahustíme jíškou. Okořeníme solí, pepřem, majoránkou, česnekem, přidáme uzené maso, nebo zbylou klobásu od oběda, nakrájel sem i jedno vejce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.