TOPlist


Zapečené mleté maso s cuketou a lilkem

  • Uživatelský recept
  • Autor: bubina51
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr380
Cibule100
Rajčata 170
Cuketa600
Lilek300
Eidam 30%150
Olej olivový20
Rajčata konzervovaná200

Energetická hodnota celkem: 5798 kJ

Bílkoviny (g): 132, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 62 SAFA (g): 28 Cukry (g): 38 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1450 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 15.8, Sacharidy (g): 15.5 SAFA (g): 7 Cukry (g): 9.5 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, černý pepř, česnek, bylinky - bazalka, koriandr

Postup přípravy

Nasekanou cibuli česnek a cibuli osmahneme na troše olivového oleje a přidáme mleté maso, podusíme až maso nebude hotové. Mezitím nakrájím cuketu, lilek a rajčata na kolečka. Poté vyložím zapékací mísu vrstvou cukety, vrstvou lilku a rajčat. Na tyto vrstvy dám masovou směs a rozprostřem plechovku krájených rajčat. Na maso rozkladu zvyšný lilek a cuketu. Navrch nastrouhám sýr a zapeču cca 15-20 minut. Podáváme samotné s pečivem nebo s kuskusem. Dobrou chuť :)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma