TOPlist


Tikka kuře s lilkem a bílým jogurtem

  • Uživatelský recept
  • Autor: EmmaBelle
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajčata konzervovaná100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Elinas Jogurt řeckého typu bílý30
Tikka pasta15
Lilek150
Kuřecí prsa bez kůže150

Energetická hodnota celkem: 1570 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 17 SAFA (g): 4 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

Tikka pasta (Marks and Spencer) - složení cibule, rajčatová pasta, bílý vinný ocet, olej, cukr, punjabi Garam Masala, kokosové mléko, česnek, kurkuma, koriandr, zázvor, citronová šťáva, kardamon, paprika, kayenský pepř (ve 100g 1035kj)

Postup přípravy

Velmi jednoduché orientální indické jídlo - lehce ostré a voňavé. - kuřecí prsa si rozdělíne na medailonky, osolíme a zprudka opečeme (nejlépe na sucho) i s lilkem, který nakrájíme na menší půlměsíce - poté přidáme lžičku tikka pasty a olej (aby se nepřipálila) - přisypeme sekaná rajčata (bez slupek) a povaříme asi 10 min - jako poslední přidáme 1 lžíci bílého řeckého jogurtu a vypneme plamen, můžeme dosolit - podáváme s rýží nebo pitta chlebem

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

07. 08. 2014 16:36

ircza

Někdy mají i v Lidlu :-)

06. 08. 2014 16:11

To vypadá skvěle! Tohle je cesta, jak by mohl lilek dobrovolně pozřít i manžel. To musím vyzkoušet, jen musím napřed zajet do MaS :o)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma