TOPlist


Harlekýn s mikrovlnné trouby

  • Uživatelský recept
  • Autor: ajanka
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 5

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kakao Holandské (v suchém stavu)15
Smetana ke šlehání 31%150
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)125
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)125
Cukr bílý (řepný, třtinový)125
Mouka pšeničná hladká250
Vejce celá průměr55

Energetická hodnota celkem: 13067 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 184, Sacharidy (g): 319 SAFA (g): 49 Cukry (g): 136 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1633 kJ

Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 39.9 SAFA (g): 6.1 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

3/4 sáčku prášku do pečiva, pár zrnek soli, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy, marmeláda- mě se osvědčila ostružinová

Postup přípravy

Oddělíme žloutek od bílku zvlášt do šlehací misky, k bílku pridáme pár zrníček soli a vyšleháme v tuhý snih. Ve druhé misce ve které máme žloutek přidáme cukr a vyšleháme do pěny , potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva a lžíci kakaa, mléko a opatrně vmícháme sníh z bílků. Vlejeme do skleněné formy nabo kulaté zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali moukou nebo strouhaným kokosem. Dáme do mikrovlnné trouby na plný výkon (750 W) nastavíme 8- 9 minut a je hotovo. Po tom vyklopíme na talíř a po vychladnutí můžeme rozkrojit a potřít kyselkavou marmeládou. Vrch před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma