TOPlist


Bramborový knedlík

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory zimní800
Žloutek20
Vejce celá průměr55
Mouka pšeničná hladká150
Krupice pšeničná100

Energetická hodnota celkem: 6936 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 329 SAFA (g): 5 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 694 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 32.9 SAFA (g): 0.5 Cukry (g): 1.9 Vláknina (g): 3.2 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma