TOPlist


Vepřová pečeně na zelenině

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Petržel - kořen80
Mrkev150
Vepřová pečeně libová500
Olej olivový3
Máslo čerstvé30
Česnek40
Pór50
Cibule200

Energetická hodnota celkem: 4572 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 55 SAFA (g): 24 Cukry (g): 33 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1143 kJ

Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 13.8 SAFA (g): 6 Cukry (g): 8.3 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, provensálské koření

Postup přípravy

Vepřovou pečení okořeníme. Zeleninu pokrajíme na malé kostičky, cibuli a pórek na tenká kolečka, okořeníme, přidáme máslo a promícháme.. Do pekáče dáme alobal, trochu oleje, nasypeme zeleninu, zalijeme trochou vody (tak, aby se nevylila z alobalu), navrch dáme pečeni, druhým pekáčem zavřeme a dáme do trouby na dvě až dvě a půl hodiny na 200 stupňů. Během pečení 2x-3x zkontrolujeme, přelijeme maso výpekem. Potom maso vyndáme a necháme 15 minut stát. Zeleninu s výpekem přendáme do hrnce, přidáme trochu másla, trochu vody a necháme provařit tak dlouho, dokud šťáva nemá požadovanou hustotu. Podáváme s vařenými brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma