TOPlist


Jablečná bábovka bez tuku

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lenora
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brusinky sušené proslazené30
Máslo čerstvé10
Jablka200
Cukr bílý (řepný, třtinový)200
Mouka pšeničná hrubá220
Kypřící prášek do pečiva5
Vejce celá průměr200

Energetická hodnota celkem: 8918 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 405 SAFA (g): 13 Cukry (g): 235 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Rozklepneme do mísy 4 vejce a šleháme s vanilkovým cukrem a cukrem krupicí / cukr má dohromady 200g /. Potom do mísy přisypeme 200g hrubé mouky smíchané s 1 práškem do pečiva a smícháme. Potom vmícháme 200g nadrobno strouhaných jablek a 30g předem namočených hrozinek / já jsem dala brusinky/...Nakonec vmícháme trochu skořice - já dávám skořice víc, protože jí máme rádi.Vlijeme do bábovkové formy - vymazané máslem / 10g másla / a vysypané hrubou moukou / cca 20g mouky/. Pečeme pomalu na 180 stupňů, stejně jako klasickou bábovku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma