TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Fazolová polévka

Zpět
  • Autor: anubis
  • Doba přípravy (min.): 25
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sladká paprika, sůl, ocet, chilli, petrželka

Energetická hodnota celkem: 4967 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 174, SAFA (g): 9, Cukry (g): 44, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1242 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 43.5, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

1. NAMÁČENÍ Fazole zalijte 1 litrem studené vody a nechte je namočené do druhého dne. Potom je v téže vodě, abyste nepřišli o vyluhované živiny, vařte asi 1–2 hodiny doměkka. Zatím nesolte, protože by pak fazole byly tvrdé. Po uvaření sceďte a vodu uchovejte. 2. POLÉVKOVÝ ZÁKLAD Na oleji rozškvařte slaninu, přidejte cibuli, kostičky papriky a za stálého míchání opékejte asi 5 minut dorůžova. Posypte moukou a míchejte 2 minuty, pak zaprašte sladkou paprikou. 3. KONCENTRACE CHUTÍ Zamíchejte a ihned přidejte scezené fazole. Ještě chvíli míchejte, aby vstřebaly všechny chutě a vůně obsažené v tuku. 4. VAŘENÍ Zalijte vodou, kterou jste si uchovali po scezení uvařených fazolí, a osolte. Přiveďte k varu, ztlumte a na mírném ohni za občasného míchání vařte spolu ještě 15 minut. Je-li polévka příliš hustá, přilijte ještě vodu. 5. OHNIVÁ CHUŤ Přiostřete špetkou chilli, přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a už jen prohřejte. Polévku ochutnejte, případně dokořeňte, a pokud to máte rádi, mírně okyselte octem. 6. DOKONČENÍ Vypněte a ovoňte drceným česnekem a sekanou petrželkou. Podávejte a na talíři každou porci ozdobte lžící zakysané smetany.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři