TOPlist


Kuře se zeleninou a těstovinami farfalle

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 110

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé25
Kuřecí prsa bez kůže900
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)5
Česnek10
Paprika bílá150
Žampiony krájené v mírně slaném nálevu (Bonduelle)250
Rajčata 180
Víno bílé suché150
Olivy zelené150
Smetana na vaření 12%50

Energetická hodnota celkem: 6828 kJ

Bílkoviny (g): 219, Tuky (g): 64, Sacharidy (g): 38 SAFA (g): 27 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1707 kJ

Bílkoviny (g): 54.8, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 9.5 SAFA (g): 6.8 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Kuřecí prsa opečeme na másle a 2 lžících oleje dozlatova a přeneseme z pánve do zapékací misky. Na pánev dáme cibuli a česnek a opékáme až začnou měknout. Přidáme papriky, houby a dusíme je 2-3min., potom přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme. Zeleninu přeneseme ke kuřeti. Víno svaříme na pánvi a nalijeme na kuře. Zapékací misku zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 50 minut. Ke kuřeti přidáme olivy a smetanu a zapékací misku vrátíme do trouby ještě tak na 10-20 min. Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě s olejem těstoviny farfalle(mašličky). Kuřecí maso vložíme na těstoviny, přelijeme omáčkou,ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma