TOPlist


Vepřové kostky na houbách

  • Uživatelský recept
  • Autor: sona1959
  • Porce: 3.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová plec300
Houby čerstvé průměr300
Cibule100
Mouka pšeničná hladká5
Bujón zlatý Maggi (hotový výrobek)5

Energetická hodnota celkem: 2995 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 18 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 998 kJ

Bílkoviny (g): 22.7, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 8.7 SAFA (g): 6 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 6.7 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín drcený či mletý, bujon, nať na ozdobu

Postup přípravy

Plecko nakrájíme na kostky a promícháme se solí, pepřem a drceným kmínem podle chuti. Pak cibuli nakrájíme na kostičky, houby pokrájíme na stejné kousky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso, osmahneme, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Pak podlijeme teplou vodou. Dusíme doměkka. Můžeme dochutit necelou kostkou bujonu. Ke konci rozmícháme v troše studené vody lžičku hladké mouky a zahustíme tak omáčku. Necháme provařit. Průběžně mícháme. Jako přílohu podáváme rýži. Zdobíme ji natí cibulky či pórku. (Omlouvám se za fotku. Fotila jsem večer a telefonem. Není to tak mastné, jen se leskne, nevím proč).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma