TOPlist


Koláčky

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 46.00
  • Doba přípravy (min.): 110

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká500
Hera125
Vejce celá průměr110
Droždí42
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)250
Mák5
Tvaroh polotučný průměr5
Marmeláda pomerančová 40 % ovoce (Schwartau)5

Energetická hodnota celkem: 12277 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 112, Sacharidy (g): 388 SAFA (g): 51 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 42 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 267 kJ

Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 8.4 SAFA (g): 1.1 Cukry (g): 0.6 Vláknina (g): 0.9 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Na kvásek smíchejte 3 velké lžíce mléka se 2 lžícemi mouky, 1 lžící cukru a droždím. Zamíchejte a nechejte vykynout. Mouku osolte, přidejte vykynutý kvásek, rozehřátý tuk, zbytek mléka se dvěma rozšlehanými vejci a vanilkovým cukrem. Vypracujte těsto. Posypte zlehka moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechejte asi hodinu vykynout. Mandle spařte a přelijte studenou vodou, nechejte je okapat, oloupejte a případně přepulte. Připravte makovou náplň: mléko zahřejte, přidejte tuk, džem, čokoládu, skořici a umletý mák. Povařte. Vykynuté těsto rozdělte na kousky o hmotnosti 20g. Zakulaťte je a klaďte na plech vyložený papírem na pečení. Po vykynutí do nich vytlačte důlek, naplňte jej náplní a ozdobte mandlemi. Okraje potřete rozšlehaným vejcem a dejte do trouby 170 stupňů a pečte asi 25 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma