- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso přední průměr | 500 |
Sádlo vepřové škvařené | 20 |
Cibule | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Brambory vařené | 300 |
Česnek | 15 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Dochucovadla:
sůl, majoránka, pepř, mletá paprika, kmín
Energetická hodnota celkem: 6842 kJ
Bílkoviny (g): 93,
Tuky (g): 105,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 47,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1711 kJ
Bílkoviny (g): 23.3, Tuky (g): 26.3, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na sádle orestujeme drobně pokrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso. Když je maso opečené přidáme papriku a krátce orestujeme, ihned pak zalijeme troškou vývaru, osolíme a dusíme pod poklicí téměř doměkka a do vydušení šťávy. Tuk pak zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme zbylým vývarem, přidáme pepř, kmín, brambory na kostičky a dovaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme rozetřený česnek a majoránku, popřípadě přilijeme trošku vody a dochutíme solí. Podáváme s čerstvým pečivem nebo plackami,klidně jako hlavní chod. Výborná je i s přidáním čerstvé papriky cca 10 minut před koncem vaření.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.