TOPlist


salát z rukoly a italského salátu

  • Uživatelský recept
  • Autor: renakola
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rukola100
Salát římský100
Cibule100
Paprika žlutá 100
Rajčata Cherry100
Máslo čerstvé30
Cukr hnědý (řepný, třtinový)15
Ocet Balsamico15
Olej olivový15
Kozí průměr80

Energetická hodnota celkem: 2795 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 45 SAFA (g): 21 Cukry (g): 33 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1398 kJ

Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 22.5 SAFA (g): 10.5 Cukry (g): 16.5 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, barevný pepř

Postup přípravy

1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. V malém kastrůlku rozehřejte máslo a zvolna na něm restujte cibuli, přibližně 10 minut. Přidejte cukr a pár kapek octa. Míchejte přibližně 5 minut, dokud šťáva nezhoustne 
a nezkaramelizuje. Sundejte z plotny. 2. Do velké mísy dejte omytou a okapanou rukolu 
a salát, přidejte nakrájenou papriku a rajčata, ocet a zakapejte olivovým olejem. Přidejte osmaženou cibuli a rozdrobený kozí sýr. Dle chuti osolte, posypte čerstvě namletým barevným pepřem a promíchejte. 3. Servírujte s opečenou bagetou nebo s grilovaným masem. Rukola má trochu štiplavou, nahořklou chuť a ne každému chutná. V kombinaci s cibulí a karamelizovanho cukru dodá tomuto salátu výbornou chuť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma