TOPlist


Jáhlový makovec

  • Uživatelský recept
  • Autor: kamula
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mák70
Vejce celá průměr55
Cukr hnědý (řepný, třtinový)30
Rozinky30
Jáhly125

Energetická hodnota celkem: 4681 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 157 SAFA (g): 7 Cukry (g): 54 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1170 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 39.3 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 13.5 Vláknina (g): 6.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice, sůl

Postup přípravy

Jáhly spařit a uvařit. Po vychladnutí přimíchat pomletý mák, žloutek, rozinky, skořici a cukr. Z bílku a špetky soli ušlehat sníh a vmíchat do těsta. Dát do formy s peč. papírem / používám remosku/ a péct asi 30 minut na 180°C. Kdo chce přidá si cukr, není moc sladký.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma