TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jáhlový makovec

Zpět
  • Autor: kamula
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, sůl

Energetická hodnota celkem: 4681 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 157, SAFA (g): 7, Cukry (g): 54, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1170 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 39.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 13.5, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jáhly spařit a uvařit. Po vychladnutí přimíchat pomletý mák, žloutek, rozinky, skořici a cukr. Z bílku a špetky soli ušlehat sníh a vmíchat do těsta. Dát do formy s peč. papírem / používám remosku/ a péct asi 30 minut na 180°C. Kdo chce přidá si cukr, není moc sladký.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři