TOPlist


dýňová marmeláda

  • Uživatelský recept
  • Autor: cisarova
  • Porce: 50.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýně2500
Citrony300
Pomeranče600
Voda, minerální vody bez příchutě100
Cukr bílý (řepný, třtinový)1000

Energetická hodnota celkem: 20310 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 1168 SAFA (g): 0 Cukry (g): 1095 Vláknina (g): 71 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 406 kJ

Bílkoviny (g): 0.7, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 23.4 SAFA (g): 0 Cukry (g): 21.9 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Dýni( 2 kg) oloupeme,pokrájíme na větší kusy,přidáme oloupané 3 citróny,3 pomeranče, lžičku skořice, hřebíček-5 ks, 1 dl vody. Vše povaříme do měkka a po vychladnutí rozmixujeme do hladké kaše. Do vzniklé kaše přidáme 1 kg cukru, 1 pektogel, přivedeme k varu, přidáme 1 lžičku kyseliny citronové, povaříme cca 5 minut, horké plníme do sklenic, otočíme víčkem dolů, po 5 minutách je otočíme a necháme je v dece pomalu chladnout. Místo pomerančů můžeme dát grep, marmeláda bude mít nahořklou, ale vyjímečnou chuť. Zvláštní chuť má kombinace citrón, pomeranč ,mrkev a červená řepa.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

22. 10. 2014 08:01

ArwenMia

Vyzkouším ;-) Už se moc těším na novou chuť, nikdy jsem dýňovou marmeládu nezkoušela :-)

16. 10. 2014 15:02

Katerina007

to neznám, jdu koupit dýni a pomeranče :-). Díky za inspiraci

10. 10. 2014 15:21

cisarova

Já ji dělám z dýně Goliáš, můžete používat jakýkoliv želirovací prostředek, jak jste zvyklí.

10. 10. 2014 15:19

cisarova

Napište komentář...

09. 10. 2014 20:28

sona1959

Z jaké dýně se marmeláda dělá a mohu použít želírovací cukr?

09. 10. 2014 12:49

cisarova

Žádná jiná marmeláda neshledala takový úspěch jako dýňová.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma